Gyerekegyetem 2017.

Örömmel számolunk be arról, hogy a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésében megvalósuló I. Győri Gyerekegyetem minden várakozásunkat felülmúlva óriási siker volt!

 A programokon a gyerekek betekinthettek az egyetemi élet rejtelmeibe, igazi nagyelőadóban előadásokon vehettek részt, amelyeket egyetemi oktatók tartottak. Az öt napos tábor során kiscsoportos foglalkozások, sportvetélkedő, labor- és könyvtárlátogatás, illetve játékos tudományos bemutató is színesítette a programot.

Megtudhatták, milyen a városok közlekedésének bonyolult hálózata, miért fontos a biztonság és az ésszerűség a közlekedés világában is, megismerhették az elektromosság felfedezésének történetét és megtudhatták, hogy ki volt az első ember, akit elektromos áramütés ért. Mindenki maga is kipróbálhatta, hogyan lehet hurkapálcikákból hatalmas tornyot építeni, és hogy hány kilót bír el egy egyszerű papírhíd. Kiderült, hogy élnek-e intelligens lények a Földön kívül, de azt is megtudhattuk, hogy Győrben is volt régen tűztorony, csakúgy, mint minden nagyvárosban. Kipróbálhatták, hogy milyen nehéz feladat az újraélesztés menete, de azt is, hogy sérülés esetén hogyan lássuk el a sebeket.

Mindezt nem csak elméletben hallhatták, hanem gyakorlati feladatokon keresztül tapasztalhatták meg.

A Gyerekegyetem diplomaosztóval zárult, de előtte minden csapat bemutatta a hét során összeállított projektfeladatát.

A rendezvény fő támogatója az AUDI Hungária, további támogatónk a COTHEC Kft. és a Szintézis Zrt. volt.

A résztvevő gyerekek minden nap teli izgalommal, élményekkel és új tudásanyaggal tértek haza és számoltak be otthon a Gyerekegyetem izgalmas napi programjairól. Legtöbbjüknek egyetlen kérdése maradt a hét végére: ugye lesz jövőre is Gyerekegyetem?

A programokon készült képek az alábbi linken elérhetők:
https://photos.google.com/share/AF1QipPNZMFOywTyfvL5PeCbJyvijOjOkTKH0x26Cvg-qzIjEiDgGGu7vbXnP7thsxBRtQ?key=UXkwelNWS2x1UHhwQ2h0Tmd6TFNlMWRhNkd1QTR3

Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (5. előadás) 2018. január 18. 16:00 - 18:00
MÉK Nyílt nap - Msc beiskolázás 2018. január 19. 00:00 - 23:00
Téli záróvizsga időszak 2018. január 24. 00:00 - 2018. február 2. 23:55
Bejelentkezés 2018. január 25. 06:00 - 2018. február 3. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2018. január 27.