Eseménynaptár

Esemény neve BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2012
Időpont 2012. Június 21. - 2012. Június 23.
Kategória Központi események
Típus Rendezvények
Esemény küldése e-mailben E-mail cím
Esemény importálása saját naptárba letöltés

BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2012

BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2012

 Második felhívás

A Bolyai János Matematikai Társulat – a győri Széchenyi István Egyetem társszervezésében – 2012. június 21-23. között megrendezi a BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciát. A konferencia helyszíne a győri Széchenyi István Egyetem.

A Társulat a konferenciával egy konferenciasorozatot kíván indítani, alkalmanként más egyetemmel vagy kutatóközponttal társszervezésben. Célja a jelenkor olyan társadalmi, technológiai és gazdasági kihívásainak a bemutatása, amelyeknek egzakt megfogalmazásában és megoldásában a matematika jelentős szerepet játszik. Egyben egy új fórumot kíván teremteni multidiszciplináris kapcsolatok kialakítására és új irányokba vezető matematikai kutatások ösztönzésére.

A konferencia tematikáját ennek megfelelően alkalmazási területek szerint strukturáljuk. A 2012-ben sorra kerülő alkalmazási területek:

  • Pénzügyi- és Biztosítási Matematika
  • Jármű- és Gépipar, Energia
  • Biológia, Orvosi Alkalmazások, Gyógyszeripar
  • Telekommunikáció és Web-Technológiák

 

Az egyes alkalmazási területekhez kapcsolódó előadásokat a konferencia teljes idejét kitöltő, párhuzamos stream-ekbe szervezzük. Ugyanakkor az előadások mintegy 50 %-ában a matematikai eszközök bemutatásán lesz a hangsúly, releváns alkalmazási motivációval. A konferencia nyelve magyar, eltekintve egy-két külföldi előadótól. A konferencia slide-jai angol nyelvűek is lehetnek.

Egy stream programját kiemelt, 45 perces, egy-egy alkalmazási területet bemutató előadások, meghívásos alapon szervezett matematikai orientáltságú szekciók, önállóan jelentkező előadók előadásai és elsősorban PhD hallgatóknak ajánlott poszter szekciók képezik. A konferencia minden napját egy általános érdeklődésre számot tartó plenáris előadással kezdjük. A kiemelt előadók köre – az alkalmazási területnek megfelelő csoportosításban – a honlapon megtekinthető.

A konferencia szombaton kora délután tartott 45 perces plenáris kerekasztal beszélgetéssel zárul “Benefits and cost of applied mathematics research” címmel.

Az előadások absztraktjai a konferencia honlapján lesznek elérhetők. Az előadással történő bejelentkezéssel az előadó hozzájárulását adja, hogy az előadásának a konferencia rendszerre feltöltött absztraktja a konferencia honlapján megjelenjen.

A konferenciasorozat komplementáris az évtizedek óta sikeres Magyar Operációkutatási Konferenciához képest. Matematikai orientációját illetően elsősorban a SIAM hasonló rendezvényeit és kiadványait, valamint a Mathematical Theory of Networks and Systems (ld. http://mtns2012.com.au/) konferenciasorozatot tekintjük referenciapontoknak.

A konferencia szakmai támogatója a Magyar Operációkutatási Társaság, valamint a Neumann János Számítógéptudományi Társaság.

A részvételi díj 32.000 Ft, diákok számára: 29.000 Ft. Nappali jogállású MSc ill. PhD hallgatók számára esetleges további kedvezményekre való pályázati lehetőségek a honlapon megtalálhatók.

A részvételi díj tartalmazza a szakmai programokon való részvétel, az internet használat, az étkezések (ebédek, vacsorák, kávészünetek), valamint az esti kulturális programok költségeit.

A részvételi díjból 16.000 Ft az étkezési költség, amely külön fel lesz tüntetve a számlán. Felhívjuk a figyelmet, hogy az étkezés természetbeni juttatásnak minősül, amely után a fizetendő járulék a részvételi díjat kifizető felet terheli. Amennyiben ezzel kapcsolatos kérése, kérdése merül fel, kérem keresse Varga Rozáliát (vargar@sze.hu).

A szállás foglalását mindenkinek egyénileg kell intézni és fizetni. A szervezők által ajánlott szállodák és további információk itt érhetők el.

 

2012 március 22.

Gerencsér László

MTA SZTAKI
Elnök

Horváth Zoltán

Széchenyi István Egyetem
Társelnök

SPIN OFF Klub Győr 2024. Szeptember 24. 17:30 - 21:00
SPIN OFF Klub Mosonmagyaróvár 2024. Szeptember 25. 17:30 - 21:00
Beszélgess velem! 2024. Október 3. 17:00 - 18:30